Villa Dennenweg te Bloemendaal

Project: Villa Dennenweg te Bloemendaal
Opdrachtgever: Familie Wassenberg
Opgeleverd: 2007

Tegenover landgoed Schapenduinen ligt onder de bomen een zakelijke villa uit de 20-er jaren van de vorige eeuw. De voormalige dokterswoning is door MB architecten geheel gerenoveerd en getransformeerd tot een synergetisch ensemble van moderne en klassieke architectuur.

Stijlkenmerken van de kozijnen uit de voorgevel van de villa zijn meegenomen in het toegevoegde volume dat grotendeels uit glazen puien bestaat. Zo wordt ten volle genoten van de natuur in de omgeving. De dichte delen in de gevels zijn van het duurzame gepatineerd zink. Het grote overstek met verlichting geeft de uitbouw cachet. De tegenstelling tussen steen en glas creƫert een spannende overgang tussen oud en nieuw.