Villa Watertorenparck te IJmuiden

Project: Villa Watertorenparck te IJmuiden
Opdrachtgever: De Mooie Stad CV te Alkmaar
Opgeleverd: 2009

Op het Watertorenterrein in IJmuiden staan de watertoren en het voormalige filtergebouw. Er stonden ook nog een pompgebouw en er waren ondergronds enorme waterkelders. Omdat deze niet meer functioneerden heeft MB architecten woningen ontworpen op de keldervloer van de waterkelders. Het pompgebouw zou gerenoveerd worden en in gebruik genomen worden als woning. Na bouwkundig onderzoek bleek het pompgebouw in dusdanig slechte staat dat besloten werd tot sloop. Op de plaats van het pompgebouw is een nieuwe vrijstaande villa ontworpen die aansluit bij het ontwerp van de waterkelderwoningen. In de gevels zijn twee kleuren baksten gebruikt en er is een prachtig overhangend “kijkvenster” richting de watertoren gemaakt op de verdieping. Hierdoor krijgt het onderliggende ommuurde terras meer beslotenheid en wordt er meer privacy gecreëerd.