Trompstraat Egmond aan Zee

Project: Stedenbouwkundig ontwerp Trompstraat Egmond aan Zee
Opdrachtgever: Gemeente Bergen
Oplevering: niet bekend

In opdracht van de gemeente Bergen is een stedenbouwkundige studie gemaakt voor het centrumgebied rondom de Trompstraat in Egmond aan Zee. Verschillende grondeigenaren zoals woningbouwstichting Kennemerwonen, de gemeente en twee ontwikkelaars hebben gebouwen in eigendom op deze locatie. Enkelen staan op de nominatie om gesloopt te worden. Er staat ook nog een appartementencomplex dat slechts 15 jaar oud is. In één model is een stedenbouwkundige verkaveling gemaakt van aaneengeschakelde kleine hofjes behoedzaam om het te behouden gebouw heen. In een ander model is een totaal nieuwe verkaveling voorgesteld waarbij zichtlijnen op de kerk, kleine straatjes zoals elders in Egmond aan zee, het karakter bepalen van een ingetogen woonbuurt.