Interieur Kennemerwonen te Alkmaar

Project: Interieur kantoorgebouw woningstichting Kennemerwonen Alkmaar
Opdrachtgever: Woningstichting Kennemerwonen
Opgeleverd: 2009

De woningstichting Kennemerwonen uit Alkmaar heeft na de fusie met De Wonerij uit Akersloot een ander kantoorgebouw betrokken. MB architecten heeft het ontwerp van de nieuwe entree en het nieuwe interieur gemaakt in nauwe samenwerking met Kennemerwonen.

De entree is ruim en voorzien van een houten vloer. De spierwitte balie en de twee spreekmeubels staan in fraai contrast met de gebogen kernwand die voorzien is van antraciet structuurbehang. De kantoorruimtes op de verdiepingen zijn zeer transparant en worden midden in de ruimtes opgedeeld in een gangzone, waar een maïsgeel tapijt ligt en de wanden van glas zijn, en een gevelzone voorzien van een streepjestapijt ligt met gesloten metallic grijze wanden. Op deze manier worden de overgangen tussen de (vaak donkere) gangzones en de kantoren verzacht en wordt het één geheel.