Materiaal en kleur

In de toepassing van materialen vinden wij dat zowel de gebruiker als de omgeving baat hebben bij een keuze voor duurzame materialen die op een prachtige manier het onherroepelijke verouderingsproces ondergaan. Er bestaat een sterke voorkeur voor het gebruik van natuurlijke materialen als baksteen, hout, gebakken dakpannen, zink, (gepatineerd) koper, natuurleien en gepigmenteerd beton. Een gebouw moet niet alleen mooi zijn en schitteren bij oplevering, de trots mag of moet er eigenlijk ook na vele jaren nog vanaf stralen.

Kleur in het leven maakt emoties los; uitgesproken, ingetogen of neutraal, voor eenieder verschillend. Afhankelijk van de situatie passen we heldere sprankelende kleuren toe of bepalen natuurlijk verouderende materialen de kleur.
Ook textuur geeft een bepaald gevoel; warm, koud, hard of zacht. Door gebruik van materialen met contrasterende structuren worden ze benadrukt en bepalen ze de sfeer en uitstraling.