Zuiderloo te Heiloo

Project: 76 woningen in Zuiderloo te Heiloo
Opdrachtgever: Stichting Kennemerwonen en Bouwfonds Ontwikkeling
Opgeleverd: zomer 2013

Zuiderloo is een uitbreidingsplan aan de zuidkant van Heiloo. MB architecten heeft voor 76 woningen een stedenbouwkundig plan ontworpen met verschillende woningtypen.
Voor Bouwfonds zijn 22 Longhouses en Freehouses bedacht. Dit zijn 2-1 kapwoningen die in de lengte geschakeld zijn i.p.v. aan de breedtezijde. Zo ontstaat een woonomgeving waar in het stedenbouwkundige plan alleen maar voorgevels zijn met zijtuinen. De woningen hebben een krachtige uitstraling met een groot zinken overstek in de voorgevel, passend bij de karakteristieke Heilooƫr woning.
De appartementen zijn zeer compact vormgegeven in een prachtig gele baksteen. Weelderig vormgegeven balkons aan de zuidzijde vormen het contrast met de rechthoekigheid van de hoofdmassa om zo de hechting met de natuur te benadrukken.
In het stedenbouwkundig plan zijn ook patiowoningen ontworpen en vrijstaande huizen. Deze worden in de komende jaren verder ontwikkeld.