Motorhuis en Melkfabriek te IJmuiden

Project: Appartementen Motorhuis en Melkfabriek te IJmuiden
Opdrachtgever: AWV Eigen Haard
Opgeleverd: eind 2013

In het centrum van IJmuiden, grenzend aan het Watertorenpark worden twee appartementencomplexen gebouwd. De appartementen op de locatie van de voormalige Melkfabriek zijn bestemd voor bewoners met een verstandelijke beperking onder de paraplu van Stichting de Waerden. De appartementen op de locatie van het Motorhuis worden ingericht voor senioren. De architectuur sluit op een harmonische manier aan bij de omgeving. Met de toepassing van gemêleerde bakstenen en een gepatineerd zinken dak wordt de ‘schilderijlijst’ van twee lagen en een kap rondom het Watertorenpark gecompleteerd. De entree van het Motorhuis is geaccentueerd met zeer scherpe hoeken in drie lagen hoog. Ook de andere de hoeken zijn bijzonder vormgegeven.