Rijckerthof te Wijk aan Zee

Project: 21 woningen Rijckerthof te Wijk aan Zee
Opdrachtgever: PMeijer Projectontwikkeling
Start bouw: nog niet bekend

In het hart van Wijk aan Zee ligt het Rijckerthof, een echt duingebied dat wordt gekenmerkt door een naar het zuiden aflopend niveau verschil en zandgrond met helm en gras. Om het totale bouwvolume in het gebied te beperken zijn de woningen rug aan rug geplaatst in de vorm van een lang gerekt blok met een knik in twee lagen met een kap. De eerste en tweede verdiepingsvloer van de woningen zijn minder diep dan de begane grond vloer zodat de afstand van het nieuwe bouwvolume naar de omliggende bebouwing optisch groter lijkt. Door het toepassen van een verticale ‘poort’ van metselwerk bij de entree van elke woning worden de verschillende woningen sterk geaccentueerd. Op de eerste en tweede verdieping worden deze vormen herhaald en verschoven ten opzichte van de poorten op de begane grond. Op deze manier wordt het beeld van het bouwblok gevarieerd en afwisselend. Door de openingen in de gevel verticaal te maken krijgen de woningen een vriendelijke voornaamheid. De kopgevel aan de Voorstraat/Neeltjes Snijdershof wordt verbijzonderd door twee grote kaders aan te brengen. De entreeā€™s van de kopwoningen liggen aan deze straat. De kleur van het metselwerk in duingeel.