Gymzaal Brederode Daltonschool te Santpoort-zuid

Project: Gymzaal Brederode Daltonschool te Santpoort-Zuid
Opdrachtgever: Gemeente Velsen
Oplevering: augustus 2012

Op de rand van het Oranjeveld te Santpoort-Zuid naast de Brederode Daltonschool, is een gymzaal gebouwd die daarmee het meest beeldbepalende element van het centrum van het dorp wordt. In het ontwerp is gekozen om de gevels van de zaal geleidelijk te laten overgaan in de gevels van de kleedruimten, waardoor er één geheel ontstaat met een aflopende gevellijn. De gevel van de sportzaal aan de kant van het Oranjeveldje heeft door verticaal terug liggende stroken rood-bruin-geel metselwerk een aangename plasticiteit. De verhoudingen zijn zorgvuldig vormgegeven en gedetailleerd zodat er een statig beeld ontstaat met bijna kerkachtige allure.
In de gymzaal is met een lichtblauwe vloer en rode akoestiekstenen een zeer lichte gymzaal ontstaan. De kleurrijke kleedkamers en zongele douches complteren de frisheid van de ruimten.