Saendelft te Assendelft

Project: 110 woningen in Saendelft te Assendelft
Opdrachtgever: RaboBouwfonds Haarlem
Oplevering: begin 2010

De stedenbouwkundig supervisor SVP uit Amersfoort heeft aan alle kavels in Saendelft een thema meegegeven. MB architecten heeft 110 woningen ontworpen in het thema ‘Het Nieuwe Bouwen’ met als referentie de kloeke, plastische en vernieuwende architectuur van Van Loghem uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

Een combinatie van bruin-geel gesinterde baksteen, gepatineerd zink voor de flinke dakoverstekken en –opbouwen, gesloten versus open metselwerk gevelvlakken en een thematische ontwerpbenadering van de kozijnen en ramen, abstraheren de architectuur van het verleden naar het eigentijdse heden.

Stedenbouwkundig zijn de garages, tuinmuren en parkeerhoven mee ontworpen in de architectuur. Royale rode beukhagen markeren de voortuinen en erfafscheidingen van de woningen en het plantsoen in de wijk.

MB architecten is genomineerd voor de Parteon Architectuurprijs Zaanstreek 2010-2011 met het plan ‘Het Nieuwe Bouwen’ te Saendelft.