Stad van de Zon te Heerhugowaard

Project: 143 woningen in de Stad van de Zon
Opdrachtgever: RaboBouwfonds Haarlem
Oplevering: juli 2005

De Stad van de Zon in Heerhugowaard is een stedenbouwkundig ontwerp van Ashok Balothra van Kuiper Compagnons. Verschillende typen straten zorgen voor gedifferentieerde sferen en beleving van de architectuur.

In de moderne architectuur is gekozen voor veel plasticiteit in zowel de gevel als in de toegevoegde elementen en hoekoplossingen. Door het toepassen van verschillende soorten verbanden in metselwerk, subtiel teruggetrokken of insnoerende gevels op de begane grond en uitstekende erkers of volumen op de verdiepingen ontstaat een sprekende schaduwwerking en textuur. De overhangende dakopbouwen zijn van gepatineerd koper, een materiaal dat ook mooi blijft in de tijd en een fascinerende schakering van kleur en schaduw geeft in zonlicht.