Clubgebouw Mixed Hockey Club HBS

Project: Clubgebouw Mixed Hockey Club ‘Houdt Braef Standt’
Opdrachtgever: Stichting Exploitatie Accommodatie HBS
Oplevering: december 2010

Op een prachtige locatie aan de rand van de duinen, onder de bomen liggen de velden en het clubhuis van Mixed Hockey Club ‘Houdt Braef Standt’. Er is dringend behoefte aan nieuwe accommodatie vanwege een enorme groei van het ledenaantal. Het huidige clubhuis ligt op een duin en hoger dan de kunstgrasvelden. Dit gegeven is verder uitgebuit door een clubgebouw te ontworpen waarvan de kleedkamers in een half verdiept souterrain ondergebracht zijn en de clubruimte zich op een nog hoger nivo bevindt dan het terras. Het niveauverschil wordt overbrugd door brede betonnen treden die zowel als trap alsook als tribune gebruikt kunnen worden. Zo ontstaat maximaal zicht op het hoofdveld.

Er zijn natuurlijke materialen toegepast zoals houten schaaldelen en zink. Zo past het gebouw goed in zijn omgeving. De kleuren van de gevel zijn de kleuren van de club; zwart gebeitste lariks schaaldelen, en een knalrode bakstenen plint. Het dak is van gepatineerd zink. Verder is er veel glas aan de kant van de velden toegepast voor een goed zicht op de velden. Het dak wordt eenmaal door een houten torentje doorbroken, waarin zich de bestuurskamer bevindt.