Westerstraat te Oudorp

Project: 7 patiowoningen in Oudorp
Opdrachtgever: Stichting Kennemer Wonen
Opgeleverd: juni 2012

MB architecten heeft in opdracht van Stichting Kennemer Wonen aan de Westerstraat 16 te Oudorp, 3 paviljoens met ieder 2 wooneenheden ontworpen t.b.v. huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook de bestaande woning is gerenoveerd en opgenomen in het plan.

Om de sociale samenhang te organiseren en te bevorderen, is in het Voorhuis een ruimte in gebruik genomen als gezamenlijke “inloopruimte”. In het Voorhuis en in de 3 paviljoens zijn in totaal 7 kleine wooneenheden van maximaal 40 m² GBO gerealiseerd.

De wooneenheden van de paviljoens hebben geen privétuin. De paviljoens liggen in een groene beschermde setting dat door de openheid van gevels van de woonkamers kan worden beleefd en zodoende de saamhorigheid van de bewoners kan versterken.

De paviljoens sluiten qua materialisatie aan bij het Voorhuis. Met prachtig wit stucwerk, bonte natuurleien en een natuursteen plint is een luchtig en fris ontwerp gemaakt dat een helder contract heeft met de groene tuin waarin rode bomen (Japanse kers) en rode en gele planten en vruchten het kleurenspectrum vormen.
Aan de tuinzijden hebben de paviljoens grote glazen puien zodat het binnen en buitengevoel vanzelfsprekend in elkaar overloopt. Tussen de paviljoens zijn donkerbruine/antraciet gemetselde tuinmuren opgericht waarvoor hederaplanten geplaatst zullen worden.