Publiekshal Gemeente Velsen

Project: Verbouwing van de Publiekshal van de Gemeente Velsen
Opdrachtgever: Gemeente Velsen
Opgeleverd: eind 2013

Naast het door Willem Marinus Dudok ontworpen markante stadhuis van de gemeente Velsen, staat het door Greiner en van Goor ontworpen stadskantoor waar de publiekshal in gevestigd is. De huidige publiekshal op de begane grond van de gemeente Velsen is sterk verouderd, heeft een koele sombere uitstraling en voldoet zowel voor publiek als voor medewerkers niet meer aan de Arbo eisen en aan de landelijke en lokale eisen t.a.v. klantcontacten en publieke dienstverlening. Tevens zal een gedeelte van de medewerkers op het Nieuwe Werken overstappen.

MB architecten heeft een nieuw ontwerp gemaakt dat voldoet aan de nieuwe eisen. De strakheid van het gebouw dicteert grotendeels de inrichting van de nieuwe organisatie waarbij de nieuwe houten balie door zijn meanderende vorm en gelaagdheid de veelzijdigheid van de gemeente Velsen symboliseert. Met een licht beige vloer wordt een heldere lichte ruimte gecreƫerd die openheid en ontvankelijkheid uitstraalt. De bestaande kernwand wordt belicht met Led-verlichting die dagelijks van kleur veranderd.

De spreekkamers waarin de inwoners in gesprek kunnen gaan met medewerkers van de gemeente zijn transparant en kleurrijk om zo de herkenbaarheid te vergroten. In de nieuwe werkruimten achter de Publiekshal zijn dezelfde kleuren toegepast voor de serviceruimten en spreekkamers.